Concertfotografie

Concertfotografie is de expertise waar Rick de Visser, eigenaar van Foticoon, bekend om staat. In zijn carrière als fotograaf heeft hij al veel artiesten van dichtbij mogen fotograferen. Toch blijkt concertfotografie iedere keer weer een unieke en bijzondere beleving. Artiesten nemen tijdens hun optreden immers niet de tijd even in de camera te (blijven) kijken voor de best mogelijk foto. Gelukkig draait het bij concertfotografie ook met name om de actie, sfeer en explosieve momenten. Timing is uiterst belangrijk.

Denk aan de mimiek en concentratie bij juist die ene noot. Het hoogtepunt van een sprong in de lucht. De interactie tussen muzikanten onderling. Een uitzinnig publiek en de emoties op de gezichten. Honderden of zelfs duizenden mensen die tegelijkertijd hun handen of aansteker omhoog houden. Of één specifieke concertbezoeker die zo geraakt is door de muziek dat er tranen over wangen biggelen. Er is altijd wat te beleven op het podium. De kunst is het vastleggen van de juiste momenten. Een goede concertfotograaf houdt alles in de gaten.

Concerten in alle talen, genres en formaten:

Passie voor muziek & fotografie

Concertfotografie is de grootste passie van de oprichter van Foticoon. Als muziekliefhebber kwam Rick vanuit zijn functie als vrijwilliger bij Het Burgerweeshuis in Deventer in aanraking met het fotograferen van concerten en feestjes. Hier heeft hij het vak echt geleerd. Vanuit Het Burgerweeshuis kwam hij terecht als coördinator bij de Popronde. Daar begon hij in 2015 voor te fotograferen en zo was een landelijk netwerk geboren. Zalen als de Ziggo Dome en Afas Live kwamen zodoende binnen handbereik waardoor hij steeds grotere namen voor zijn lens kreeg.

Of het nou om een grote concertzaal of een intiem optreden gaat. Het is altijd een leuke uitdaging om een live optreden te fotograferen. Om te spelen met de moeilijke en wisselende lichtomstandigheden, de onverwachte bewegingen op het podium en het vaak uitzinnige of juist emotionele publiek. Er gebeurt altijd van alles, maar de kunst is de juiste momenten op beeld te vangen. En dat is iets waar Foticoon voor kan zorgen!

Videografen

Spectaculaire foto’s van een concert zijn natuurlijk onmisbaar, maar geluid en bewegend beeld mogen bij de registratie van een concert natuurlijk ook niet ontbreken. Gelukkig werkt Foticoon tevens nauw samen met diverse videografen. Zowel een fotograaf als videograaf inschakelen voor de registratie van een concert? We vertellen je graag meer over de mogelijkheden!

Concertfotograaf nodig?

Foticoon heeft ruime ervaring met het fotograferen van concerten in alle soorten en maten. We kunnen poppodia en organisatoren van concerten door heel Nederland voorzien van een vakkundige concertfotograaf. Benieuwd naar onze tarieven? Vraag gerust een offerte aan middels het formulier op deze pagina.

Contact

Social Media

Offerte aanvragen


    uur

    * = verplicht veld